Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vyšetrovanie pádu školáčky prerušili. Dievča najprv musí vypovedať, no teraz nie je správny čas
Zdielať na

Vyšetrovanie pádu školáčky prerušili. Dievča najprv musí vypovedať, no teraz nie je správny čas

MICHALOVCE / Dvanásťročnej Vanesse z Michaloviec život pripravil neuveriteľný príbeh. Pád z ôsmeho poschodia rozostavanej bytovky, boj o život, operácie a rehabilitácia. Rodina hovorí o zázraku, tínedžerka dnes sama chodí aj rozpráva. No polícia ešte vyšetrovanie neukončila.

Rozostavaná osemposchodová budova nebola v čase tragédie oplotená. Tínedžeri sa ju vtedy rozhodli preskúmať a vyšli až na najvyššie poschodie. 12-ročná Vanesa sa náhle zrútila do šachty. "Padla som z ôsmeho a už si nepamätám," hovorí Vanessa Gažiová. Polícia pri vyšetrovaní tohto nešťastia vypočula očitých svedkov pádu a aj vlastníka neoplotenej bytovky. Nik z nich ale príčinu jej pádu opísať nevie. Polícia preto čakala na výpoveď samotnej Vanesy. 

Podľa psychologického posudku ale nie je vhodné, aby dievča vypovedalo. Polícia preto trestné stíhanie za ublíženie na zdraví v týchto dňoch prerušila. Vanesa vraj v súkromí často hovorí o okolnostiach tragického pádu. Jej rodina ale nechce neovereným svedectvom nikomu krivdiť. "Ona doma porozpráva všetko, ale nakoľko je to aj pravda, to neviem," hovorí matka Vanesy Adriana Makšinová.

Miesto nešťastia sa od tragédie zmenilo. Majiteľ opravil chýbajúce oplotenie, bytovka je v rekonštrukcii a deti tam nemajú prístup. "Ja stále budem tvrdiť, že 50 percent viny má majiteľ a 50 percent Vanesska. Nemala tam ísť," hovorí pani Makšinová. Majiteľ bytovky Mikuláš Danci sa k celému prípadu zatiaľ nechce vyjadrovať. Rodičia malej Vanessy sa obrátili aj na civilný súd. Dúfajú v priznanie odškodného, pretože Vanessa potrebuje peniaze na ďalšiu liečbu a operácie.

Pozrite si archívnu reportáž o páde malej Vanessy:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy