Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rád riskoval vo výškach. Jeho posledný výčin skončil pádom zo 62. poschodia
Zdielať na

Rád riskoval vo výškach. Jeho posledný výčin skončil pádom zo 62. poschodia

CHANGSHA / Známy čínsky lezec, ktorý sa preslávil svojimi odvážnymi videami z vysokých budov, na svoju záľubu doplatil. Pri ďalšom pokuse sa už nevládal udržať a zomrel pri páde zo 62 poschodového mrakodrapu.

Mladý Wu Yongning mal na sociálnej sieti tisíce fanúšikov, ktorý obdivovali jeho krátke videá. Bol na nich zachytený na vrchole rôznych výškových budov bez akéhokoľvek istenia. 

Keď ale minulý mesiac prestal zverejňovať videonahrávky, jeho fanúšikov prepadli obavy. Nakoniec sa najhoršie predstavy potvrdili. Dvadsaťšesťročný muž prišiel o život pri páde z mrakodrapu v čínskom meste Changsha. Jeho smrť potvrdila jeho priateľka, informuje portál novinky.cz. 

Wu na svojej sieti pritom varoval ľudí, aby jeho kúsky nenapodobňovali. Sám prešiel výcvikom bojových umení a v minulosti sa zúčastnil aj filmových natáčaní. Lezenie po výškových budovách mu ale prinieslo oveľa väčšiu popularitu a ukázalo sa to byť tiež výnosnejšie. 

Jeden z Wuových známych povedal, že sa mladík mal zúčastniť lezeckej výzvy, v ktorej mohol získať 100 tisíc jüanov. "Deň potom chcel požiadať svoju priateľku o ruku. Potreboval ale peniaze na svadbu a tiež na lekára pre svoju nemocnú matku." 

Pozrite si archívnu reportáž zo Slovenska, kde tandemový let skončil tragicky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy