Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zlodeji si zo všetkých bankomatov vybrali ten, nad ktorým boli kamery
Zdielať na

Zlodeji si zo všetkých bankomatov vybrali ten, nad ktorým boli kamery

FLORIDA / Dve minúty stačili zločincom na to, aby namontovali do prístroja na čerpacej stanici skener platobných kariet. Nevšimli si ale, že priamo nad nimi je bezpečnostná kamera.

Boli síce veľmi rýchli a efektívni, na druhej strane ale amatérski a nepozorní. Z viacerých čerpacích automatov na Floride si vybrali práve ten pod kamerou. "Také detailné video som ešte nevidel, takmer sa im dal prečítať čas na hodinkách," opísal vyšetrovateľ Robert Bourque.

Na otvorenie prístroja a nainštalovanie čítačky platobných kariet im stačili dve minúty. Zamestnankyňa čerpacej stanice si pri rannej kontrole všimla, že automat niekto otváral. Okamžite išla skontrolovať zábery z kamier. Technici stihli skener údajov z kariet odmontovať skôr, ako niekomu uškodil. 

"Zločinci boli šikovní, našťastie si ale tunajší zamestnanci robia dobre svoju prácu," povedal Bourque. Podľa polície ide pravdepodobne o členov organizovanej zločineckej skupiny. Napriek detailným záberom na tváre a značku auta sa ich polícii stále nepodarilo chytiť. 

Vykrádanie bankomatov rôzneho druhu nie je ojedinelé ani na Slovensku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy