Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Vojaci pokorili svetový rekord. Na jednej motorke sa ich viezlo 58
Zdielať na

VIDEO: Vojaci pokorili svetový rekord. Na jednej motorke sa ich viezlo 58

BENGALÚR / Odvážni vojaci pokorili v novembri svetový rekord, keď sa 58 mužov dokázalo udržať na jednej motorke a prejsť tak 1,2 kilometra. Podarilo sa im to ale až na tretí pokus v indickom meste Bengalúr. Na túto akciu trénovali viac ako pol roka.

Akrobatický tím Tornadoes zložený z členov zložky indickej armády IASC vnikol v roku 1982. Od tej doby prekonali spoločne niekoľko rekordov, tento ale patril medzi tie najťažšie. Vojaci oblečený vo farbách indickej vlajky sa na motorke Royal Enfield poskladali v niekoľkých radách, uvádza portál novinky.cz.

"Motorku riadili traja muži. Prvý bol samotný vodič, ktorý mal na starosti mechanické ovládanie motorky ako plyn či brzdu. Druhý bol vyrovnávač, ktorý bol na vrchu a staral sa o vyváženie všetkých ľudí. Jediný vychýlený kilogram by mohol znamenať pád. Tretí bol navigátor, ktorý kričal, kam majú ísť," vysvetľoval major Bunny Sharma. 

Pokusu or ekord predchádzala tvrdá šesťmesačná príprava vrátane veľmi striktných diét. Drina sa ale vyplatila a Tornadoes prekonali rekord. Na Slovensku bol tiež pokus o Guinessov rekord, no skončil fiaskom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy