Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Číne vyšetrujú materskú školu, v ktorej deťom pichali injekcie
Zdielať na

V Číne vyšetrujú materskú školu, v ktorej deťom pichali injekcie

Archívna reportáž

PEKING / V Číne začalo vyšetrovanie prípadu používania liekov a injekcii v jednej súkromnej materskej škole v Pekingu. Prípad vyvolal znepokojenie v celej krajine. Vyšetrovanie začalo, keď si niektorí rodičia všimli vpichy na telách detí.

Škôlka patrí k reťazcom RYB, ktorý prevádzkuje zariadenia pre predškolské deti a v Číne ich má asi 250. V septembri spoločnosť vstúpila na burzu na Wall Street. Ich vedenie sa na sociálnych sieťach za prípad v Pekingu ospravedlnilo a uistilo, že učitelov, ktorých sa prípad týka, prepustili. Podľa čínskych zdrojov sa prepustenie týka troch osôb.

Škôlka sa nachádza v luxusnej štvrti Čchao-jang a tamojšia polícia oznámila, že na základe sťažností rodičov zahájila vyšetrovanie. Podľa miestnej tlače malo stopy po vpichu na tele osem detí z dvoch tried, v ktorých sú deti od dvoch do šesť rokov.

"Syn mi povedal, že si po obede bral dve tabletky a po nich spal," hovoril jeden otec v televízií. Ďalšie deti zase vypovedali, že pred spaním dostávali sirup. Ďalší rodič povedal, že: "neposlušné deti museli stáť za trest nahé alebo boli zamknuté v tmavej miestnosti."

Polícia začala sledovať zábery z bezpečnostných kamier a pekingská komisia pre výchovu informovala, že bola vo všetkých škôlkach v Pekingu zahájená bezpečnostná kontrola.

V zahraničí deťom do škôlky balia jedlo rodičia. U nás ho dostanú. Pozrite si archívnu repotáž. 

Spoločnosť RYB tvrdí, že mieni pri vyšetrovaní spolupracovať, ale upozornila políciu aj na nepravdivé obvinenia vznesené proti nej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy