Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najobéznejší muž planéty vážil takmer 600 kíl, operácia mu zmení život
Zdielať na

Najobéznejší muž planéty vážil takmer 600 kíl, operácia mu zmení život

MEXIKO / Má len 33 rokov a už je odkázaný na lôžko. Dôvodom nie je ťažká choroba ale jeho morbídna obezita. Na začiatku tohto roka vážil takmer 600 kilogramov. Teraz podstúpil dôležitú operáciu, ktorá mu má pomôcť, aby mohol naozaj žiť.

Tridsaťtriročný Mexičan Juan Pedro Franko, ktorý je považovaný za najobéznejšieho muža na svete, skončil na operačnom stole.

Zákrok ho mal zbaviť ďaších desiatok kilogramov, aby sa mohol vrátiť do bežného života. Posledných 7 rokov bol nútený kvôli svojej váhe ležať. Lekári dúfajú, že operácia mu pomôže opäť chodiť.

Schudol 200 kilogramov

Franko začiatkom roka vážil 595 kilogramov, následne mu nasadili špeciálnu diétu, ktorá jeho telo zbavila takmer 200 kíl. Cieľom diéty bolo dostať pacienta do stavu, aby mohol podstúpiť operáciu.

K tej konečne došlo v stredu 22. novembra, jej úspech však lekári nedokážu garantovať, kľúčové sú pre pacienta nasledujúce 2 dni. Mexičanovi lekári odoperovali polovicu žalúdka.

"Keď som mal šesť rokov, vážil som už 60 kíl a odvtedy som len priberal," povedal Juan Pedro Franko. V 17 rokoch vážil už viac ako 230 kíl. Bolo to potom, keď po nehode strávil v posteli rok a pol pre vážne zranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy