Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladíka pritlačil výťah. Hasiči boli na mieste do niekoľkých sekúnd
Zdielať na

Mladíka pritlačil výťah. Hasiči boli na mieste do niekoľkých sekúnd

BARDEJOV / Mladého muža pritlačil výťah pri nakladaní tovaru. Zasekol sa a keď násilím otvoril dvere. Mladík v nej následne zostal zakliesnený.

K incidentu došlo pri nakladaní tovaru do výťahu. Na ňom je nápis prísny zákaz používania výťahu. Podľa riaditeľa spoločnosti, ktorá spravuje budovu, ho ale práve táto firma používať mohla. Nákladný výťah sa podľa polície zasekol a dvaja muži, ktorí pracovali na vyložení tovaru, ho spoločne násilím otvorili. Pre jedného z nich ale to, čo nasledovalo krátko potom, dopadlo veľmi nešťastne. 

Mladý muž stál pri výťahu. Časť tela mal v kabíne, keď sa dal výťah náhle do pohybu smerom nadol. Strop kabíny ho pritlačil a hrozilo že mu výťah amputuje nohu, ktorá mu trčala z kabíny. Zranený muž mal obrovské šťastie. Pomoc prišla veľmi rýchlo. Hasiči boli na mieste zásahu už o niekoľko sekúnd. Budova, v ktorej spadol výťah je iba pár metrov od hasičskej stanice. Zasahovať museli rýchlo, no veľmi opatrne. Najskôr museli zabrániť tomu, aby sa výťah opäť pohol a aby tak zakliesnenému mužovi nespôsobil ešte vážnejšie zranenia. 

"Neviem jak sa to mohlo stať, či to nevedel obsluhovať lebo chodí tu stabilne jedna partia a títo boli iní tak zrejme nevedeli obsluhovať výťah,"  hovorí riaditeľ spoločnosti prevádzkujúcej budovu. "Muž utrpel drvivé poranenie prstov ruky a ramena, ďalšie zranenia boli v oblasti bedra," informoval hovorca záchranárov Jozef Minár. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy