Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zomrel jeden z najznámejších zločincov. Charles Manson sa dožil 83 rokov
Zdielať na

Zomrel jeden z najznámejších zločincov. Charles Manson sa dožil 83 rokov

Archívne video

KERN COUNTRY / Vo veku 83 rokov zomrel americký zločinec Charles Manson. Naposledy vydýchol v nedeľu v nemocnici v kalifornskom Kern County. Zomrel prirodzenou smrťou. V roku 1971 ho odsúdili na trest smrti, no neskôr mu trest zmiernili. Odvtedy žiadal dvanásťkrát o predčasné prepustenie.

Manson mal v poslednom období zdravotné problémy. Ešte pred týždňom jeden z blízkych zdrojov uviedol, že ho do nemocnice previezli ešte pred týždňom. Neúspešného hudobníka vtedy prevážali na ležadle na niekoľko vyšetrení. Spoločnosť mu robilo aj päť uniformovaných policajtov.

Zdravie rodáka zo Cincinnati v Ohiu sa údajne stále zhoršovalo a podľa zdroja "bola len otázka času", kedy zomrie. Mansona hospitalizovali aj tento rok v januári pre črevné krvácanie.

Kto bol Manson

Charles Manson, vlastným menom Charles Milles Maddox, sa narodil 12. novembra 1934. Jeho slobodná matka mala v čase pôrodu 16 rokov. Problémy so zákonom mal už od detstva. Preslávil sa ako vodca skupiny fanatikov, ktorých nazýval rodinou. V roku 1969 zavraždili celkovo deväť ľudí vrátane herečky a manželky režiséra Romana Polanského Sharon Tate, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva. "Na mieste sa našiel názov piesne Helter Skelter napísaný krvou. Podľa odtlačkov sa zistilo, že to napísal Manson,"  vraví žalobca Vincent Bugliosi.

Chceli to Beatles 

Jeho láska k hudbe prerástla do posadnutosti a známy hit kapely Beatles si vysvetľoval po svojom. "Manson takto páchal svetovú revolúciu, ktorú podľa neho Beatles chceli," dodáva Bugliosi. Manson a jeho hnutie majú na svedomí aj ďalšie vraždy - deň po besnení v Hollywoode zabili ešte jeden manželský pár. Vrah ale pred súdom sám priznal, že toho mohlo byť oveľa viac. Mansona v roku 1971 odsúdili na smrť, no neskôr mu trest zmenili na deväťnásobné doživotné odňatie slobody. Odvtedy mu už dvanásťkrát zamietli žiadosť o predčasné prepustenie, ďalšiu príležitosť by mal až v roku 2027.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy