Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Žena sa s kuchynským nožom vyrútila na policajtov
Zdielať na

Žena sa s kuchynským nožom vyrútila na policajtov

MARGECANY / Z banálneho zákroku vzišlo ohrozenie na živote. Gelnickí policajti zasahovali v byte, kam chodia pomerne často pre partnerské hádky. Tento prípad je ďalším dôkazom toho, že policajtom môže ísť v zlomku sekundy o život.

Policajná hliadka mala namierené do margecianskej bytovky. Išli tu preveriť pomerne bežnú záležitosť, no situácia sa zdramatizovala. 

Skúsení policajti už vedeli, že bude stačiť upokojiť situáciu a problém bude opäť vyriešený. S hliadkou sa rozprávala 43-ročná žena, ktorá bola evidentne pod vplyvom alkoholu. "Žena sa následne snažila kuchynským nožom zaútočiť na jedného z policajtov, ktorý stihol pred útokom ženy odskočiť," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Policajt sa len vďaka svojmu reflexu nezranil. Chlapi v uniformách obyvateľku bytu spacifikovali. Ženu po útoku vzali záchranári na psychiatriu, kde ostala hospitalizovaná. Prípadu sa chopil aj vyšetrovateľ z kriminálky. Štyridsaťtriročnej žene hrozí väzenie až na osem rokov. "Spišskonovoveský vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie za trestný čin útoku na verejného činiteľa," uviedla Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy