Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na súde nahlásil bombu, aby bola sranda. Evakuovať museli stovky ľudí
Zdielať na

Na súde nahlásil bombu, aby bola sranda. Evakuovať museli stovky ľudí

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Dvadsaťšesťročný Ľuboš pred vyše pol rokom nahlásil na súde bombu. Telefonát trval iba sedem sekúnd, no evakuovať museli stovky ľudí. Svoje konanie odôvodnil pár slovami - bude sranda, bude haluz.

V apríli tohto roku museli na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom evakuovať až 302 štátnych zamestnancov. Dvadsaťšesťročný Ľuboš z Bziniec pod Javorinou tam totiž z požičaného mobilu nahlásil na tiesňovej linke 112 bombu. "Uviedol nepravdivú a ním vymyslenú správu v znení: Dobrý deň, chcel by som v Novom Meste na Okresnom súde nahlásiť bombu, je tam dosť veľká bomba," uviedol okresný prokurátor. 

Kriminalisti vinníka vypátrali už v priebehu niekoľkých hodín. Dôvod jeho konanie je viac ako zarážajúci. Sedemkrát súdne trestaný muž si chcel podľa vlastných slov len urobiť "srandu". Ako povedal na súde, bombu nahlásil, aby bola "haluz".

Ľubošovi hrozí za šírenie poplašnej správy trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Na súde sa ku skutku priznal, no nesúhlasí s právnou kvalifikáciou. "Ľutujem, čo sa stalo, ku skutku sa priznávam, volal som na okresný súd, ale nesúhlasím s tretím odsekom, lebo po celom Slovensku za to majú jeden až päť rokov, len ja mám tri až osem," uviedol obžalovaný Ľuboš. Otec dvoch detí teda žiada zníženie trestnej sadzby, a tiež zníženie pomerne nízkej finančnej škody, ktorú si poškodené strany nárokujú vyplatiť, a to 378 eur. "Som ochotný zaplatiť tých 378 eur. Za vraždu ľudia dostávajú tri roky a ja dostanem tri roky za to, že raz som zavolal. Dobre, spravil som sprostosť, je to pravda," povedal Ľuboš. 

Verdikt súdu sa obžalovaný dozvie na pojednávaní 19. decembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy