Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Neďaleko Paríža strieľal policajt. Zabil troch ľudí a následne seba
Zdielať na

Neďaleko Paríža strieľal policajt. Zabil troch ľudí a následne seba

Archívna reportáž

SARCELLES / V sobotu večer sa vo francúzskom meste strieľalo. Policajt pomocou služobnej zbrane zabil troch ľudí. Podľa médií bol dôvodom pravdepodobne domáci spor. Po tom, ako policajt streľbu ukončil, obrátil zbraň proti sebe.

Policajtova priateľka, rovnako ako aj jej matka a sestra, boli pri incidente zranené. O život prišiel otec jeho priateľky a dvaja okoloidúci, ktorých si vybral pravdepodobne náhodne. Starosta mesta Sarcelles, ktoré sa nachádza severne od Paríža povedal, že jeho priateľka mu len prednedávnom oznámila, že sa s ním chce rozísť.


Podľa BBC zabil policajt najskôr dvoch ľudí so služobnou zbraňou priamo na ulici. "Boli to miestni obyvatelia, poznal som ich dobre, pretože som žil na tejto ulici desať rokov," povedal starosta Francois Pupponi. Dodal tiež, že prvé dve obete nemali so strieľajúcim policajtom žiadnu spojitosť , vybral si ich teda pravdepodobne náhodou.

Tridsaťjedenročný muž pokračoval streľbou na svoju priateľku. Zasiahol ju priamo do tváre, keď sedela v aute. Pištoľ použil aj na jej matku, na otca a na jej sestru. Keď so streľbou skončil, otočil zbraň na seba. Jeho telo bolo nájdené v prednej záhrade v blízkosti jeho domu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy