Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Fenku opustili na letisku. Po viac ako mesiaci vyčkávania a trápenia, uhynula
Zdielať na

Fenku opustili na letisku. Po viac ako mesiaci vyčkávania a trápenia, uhynula

Archívna reportáž

BUCARAMANGA / Niektorí ľudia svojich psov milujú tak, že by im dopriali všetko na svete, no sú aj takí, ktorí sa po čase rozhodnú štvornohého miláčika vzdať. Na takéto účely slúžia útulky, ktoré sa snažia zabrániť tomu, aby nechcené psíky neskončili na ulici. Príbeh fenky z kolumbijského letiska patrí medzi tie najsmutnejšie, aké sa mohli stať.

Majitelia svojho psa zrejme zámerne opustili a nechali ho na letisku Bucaramanga v Kolumbii. Fenka strávila na letisku viac ako mesiac a podľa pracovníkov vyzerala, že stále očakáva návrat svojho pána. Z toho, že ju opustil bola taká smutná, že odmietla jesť. 

Napriek tomu, že sa o fenku starali ľudia z letiska aj cestujúci, odmietala prijímať akúkoľvek potravu. Situácia dospela až do takého štádia, že privolaný zverolekár ju musel napojiť na umelú výživu. "Domnievame sa, že pán svojho psíka opustil zámerne," uviedol veterinár Alejandro Sotomonte Nina. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, majiteľov psa, ktorý na letisku dostal prezývku Traveling Cloud (Cestujúci obláčik) sa zamestanci letiska snažili vyhľadať prostredníctvom sociálnych sietí. Mnohí z nich dúfali, že sa iba stal omyl a majiteľ si pre svojho psa príde. Dúfali však márne a Traveling Cloud po viac ako mesiaci strávenom na letisku uhynula.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy