Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trump si zaslúži trest smrti, píše KĽDR. Pre malého tlstého Kima
Zdielať na

Trump si zaslúži trest smrti, píše KĽDR. Pre malého tlstého Kima

PCHJONGJANG / Americký prezident Donald Trump je podľa severokórejských médií zbabelec odsúdený na smrť. Štátny propagandistický denník tak reagoval na urážky amerického prezidenta na účet vodcu KĽDR, ktorý je podľa Trumpa "malý a tlstý“. Slovná prestrelka medzi USA a KĽDR už trvá niekoľko mesiacov.

"Mal by vedieť, že je len odporný zločinec, ktorý je odsúdený k smrti,“ napísal o americkom prezidentovi Donaldovi Trumpovi severokórejský denník Rodong Sinmun. Reagoval tak na jeho urážky na vodcu KĽDR Kim Čong-una. "Najhorší zločin, ktorý mu nikdy nemôže byť odpustený je, že si dovolil zlovoľne hanobiť dôstojnosť najvyššieho vedenia,“ píše sa podľa denníka the Guardian v novinách.

Stranícky denník tiež označil Trumpa za zbabelca, pretože sa pri návšteve Južnej Kórey na rozdiel od predošlých prezidentov USA neodvážil navštíviť štyri kilometre široké demilitarizované pásmo oddeľujúce dve krajiny Kórejského polostrova. Trump je podľa KĽDR „starý blázon“. Práve na túto prezývku reagoval Trump v nedeľu, keď na Twitter napísal: "Prečo by ma Kim Čong-un urážal tým, že ma nazýva ‚starým‘, keď já by som ho NIKDY, nenazval‚ malým a tlstým‘.“

Súvisiace články

Najčítanejšie správy