Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Piloti viezli orgán na transplantáciu, laserom ich oslnilo šesťročné dieťa
Zdielať na

Piloti viezli orgán na transplantáciu, laserom ich oslnilo šesťročné dieťa

PRAHA / Piloti Leteckej služby Policajného prezídia Českej republiky prevážali vrtuľníkom na južnej Morave životne dôležitý orgán určený k transplantácii. Krátko po vzlete ich ale v oblasti Praha - Ruzyň oslnil zelený lúč vychádzajúci z okna v jednom z tamojších bytov.

"Jednalo sa o veľmi krátky okamih, mohol mať v dôsledku možno dokonca až tragické následky,“ komentoval situáciu, ktorá sa stala už 22. augusta večer, pražský tlačový hovorca Tomáš Hulan.

Piloti situáciu zvládli a svoj "náklad“ dopravili na miesto včas a v poriadku. Potom sa rozbehlo pátranie po tom, kto policajný vrtuľník oslnil. "Vyšetrovanie prípadu si prevzali do svojej kompetencie kriminalisti. Tým sa za pomoci pilotov leteckej služby podarilo vytipovať niekoľko bytov jedného panelového domu, z ktorého okien vyšiel nebezpečný lúč,“ povedal Tomáš Hulan

Keď kriminalisti tieto byty skontrolovali, ukázalo sa, že pilotov vrtuľníku oslnil šesťročný chlapec, ktorému laser kúpila matka. "Ten kriminalistom povedal, že netušil, čo môže svetielkovaním spôsobiť. Na vrtuľník vraj laserom blikal preto, že sa vo svojej izbe nudil,“ dodal tlačový hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy