Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Andrej Danko ako prvý Slovák vystúpil v ruskej Štátnej dume
Zdielať na

Andrej Danko ako prvý Slovák vystúpil v ruskej Štátnej dume

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Národnej rady SR Andrej Danko dnes popoludní vystúpi s prejavom v pléne Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej Federácie (FZ RF).

Pôjde pritom o historický okamih, keďže doteraz na pôde Štátnej dumy nevystúpil žiaden zo slovenských politikov. Ako informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou národnej rady, za posledných 25 rokov len osem politických osobností z Európskej únie "malo tú česť vystúpiť s prejavom pred poslancami Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej Federácie“. Táto iniciatíva vzišla zo strany predsedu Štátnej dumy FZ RF Viačeslava Viktoroviča Volodina na bilaterálnom rokovaní v Moskve.

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko odcestoval v nedeľu spolu s delegáciou na oficiálnu návštevu Ruskej federácie. V rámci pracovného programu sa stretol s predsedom Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie Vjačeslavom Volodinom, predsedníčkou Rady federácie Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie Valentinou Matvijenko, ako aj so svetovým šachovým veľmajstrom a súčasným podpredsedom Výboru pre medzinárodné vzťahy Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie Anatolijom Karpovom. Parlamentná delegácia je na oficiálnej ceste po desiatich rokoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy