Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Chlapec vbehol kamiónu pod kolesá. Vodič len zázrakom stihol zareagovať
Zdielať na

VIDEO: Chlapec vbehol kamiónu pod kolesá. Vodič len zázrakom stihol zareagovať

HØYANGER / Koncentrácia a duchaprítomnosť vodiča zachránili chlapcovi v Nórsku život. Keď vystúpil z autobusu, chcel prebehnúť cez cestu, no nevšimol si rútiaci sa kamión. Išlo o centimetre.

Skupina piatich školákov vystúpila z autobusu a dvaja z nich, chlapec a dievča, sa suverénne rozbehli na druhú stranu cesty bez toho, aby sa rozhliadli, či ide nejaké auto. 

Dievča na poslednú chvíľu zbadalo kamión a zastavilo uprostred cesty. Chlapec ale obrovské vozidlo zbadal až neskoro, keď sa rútilo priamo naňho. Vodič ale stihol pohotovo zareagovať, prudko zabrzdil a stočil vozidlo do boku k zvodidlám. Celý incident natočila kamera na palubnej doske druhého kamiónu idúceho v protismere. 

"Videl som, čo sa stane, ale mohol som urobiť iba málo," vravel vodič kamiónu, ktorý video natočil. "Videl som ponad strechu autobusu kamión, ktorý išiel rýchlo. Blikal som a trúbil, aby som varoval vodiča aj deti," dodal s tým, že záznam zverejnil ako varovanie pre ostatné deti, aby pri prechádzaní cez cestu boli ostražitejšie, informuje portál iDnes.cz. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy