Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Muža, obvineného z vraždy Nikoly (20), odsúdili v Česku za prepad
Zdielať na

Muža, obvineného z vraždy Nikoly (20), odsúdili v Česku za prepad

BRATISLVA / Muž, ktorý je obvinený z vraždy NIkoly Beblavej zo Senice, už niekoľko mesiacov sedí vo väzbe v Českej republike za iný trestný čin. Koncom minulého roka chcel aj s komplicmi okradnúť rodinu v Česku o tisíce dolárov. Polícia im to prekazila.

Podľa obžaloby plánoval Milan D. spolu s tromi Čechmi a jedným Slovákom prepadnúť rodinu v Blatnici pod svatým Antonínkem za použitia násilia. V dome mali mať údajne 90 tisíc dolárov. Zbitím, zabitím, pobodaním, popálením a vyhodením z okna sa mali vyhrážať, aby získali informácie, kde sa peniaze nachádzajú. Prepad im prekazili kukláči.

Vo štvrtok im súd udelil tresty. Na rozhodnutie súdu reagoval Milan D. zvláštne. "Som spokojný, beriem lysohlávky." Rozsudok ešte nie je právoplatný. Niektorí z obžalovaných sa priamo v súdnej sieni odvolali. Medzi nimi bol aj Milan D., ktorý by si podľa rozhodnutia mal posedieť za vydieranie v českej väznici 5 rokov.

​V najbližšom čase by mal byť vypočutý slovenským vyšetrovateľom v spojitosti s vraždou Nikoly Beblavej. V exkluzívnom rozhovore povedal, že ide o nezmysel, že Nikolu vôbec nepoznal. V prípade, keď bude rozsudok v Českej republike právoplatný, obvinený Milan D. si ho odsedí najprv tam a až potom skončí, v prípade preukázania viny z vradžy Nikoly, v slovenskom väzení. Tu mu hrozí 25 rokov až doživotie

Súvisiace články

Najčítanejšie správy