Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Martin konečne prišiel na bielom koni. Pripravte si lyže, v Tatrách nasnežilo
Zdielať na

Martin konečne prišiel na bielom koni. Pripravte si lyže, v Tatrách nasnežilo

VYSOKÉ TATRY / Hovorí sa, že Martin by mal chodiť na bielom koni, ale v posledných rokoch sa mu to veľmi nedarilo. Tentoraz to však stihol na poslednú chvíľu. Najviac sa vyšantil na tatranských svahoch. Na ostatné miesta však akosi pozabudol.

Na Solisku to v nedeľu vyzeralo ako po nájazde niekoľkých Martinov. Prírodný sneh sa začal sypať ešte včera tesne pred polnocou. A nejaká tá vločka spadla aj skoro ráno. Na všetkých tatranských svahoch už môžeme vidieť bielu snehovú pokrývku.

Pravdou ale je, že to nie je len Martinova zásluha. "Dokopy sme spustili pätnásť diel na Štrbskom plese a päťdesiatpäť diel v Tatranskej Lomnici," hovorí Zuzana Fabiánová, hovorkyňa TMR.

Skôr ako husté sneženie prinieslo toto meno do Tatier vytúžené mrazy. "Martin naznačil, že nás v najbližších dňoch čaká trochu chladnejšia verzia jesene a so snehom sa budeme stretávať na území Slovenska čoraz častejšie," približuje situáciu meteorologička Miriam Jarošová. 

Do hôr si už teda môžete začať baliť namiesto bicyklov lyže a sane. Už tam toho veľa jesenného naozaj nezostalo. Podľa predpovede by už takto bielo nemuselo byť už iba v Tatrách. Na pozore by sa totižto mali mať hlavne na západnom Slovensku, predpoveď je tam mrazivá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy