Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Trumpovi zobrali nástroj jeho úspechu. Zablokovali mu Twitter
Zdielať na

Trumpovi zobrali nástroj jeho úspechu. Zablokovali mu Twitter

WASHINGTON / Jeden z najsledovanejších twitterových účtov, účet Donalda Trumpa, bol zablokovaný. Správy o tom, že je jeho účet nedostupný sa začali objavovať vo štvrtok, krátko pred siedmou hodinou. Za jeho zablokovaním stojí odchádzajúci zamestnanec spoločnosti.

Firma najprv uviedla, že prezidentov twitter bol pre chybu pracovníka úmyselne odstavený na 11 minút, neskôr ale oznámila, že účet deaktivoval zamestnanec počas svojej poslednej pracovnej smeny v podniku. Práve preto sa vynorili špekulácie o tom, že to urobil zámerne. "Účet bol odpojený 11 minútt a už bol obnovený. Pokračujeme vo vyšetrovaní a podnikáme kroky, ktoré by tomu v budúcnosti zabránili," napísala spoločnosť s tým, že deaktivácia úmyselná nebola. O kontroverzných okolnostiach udalosti informovala až neskôr vo svojom prehlásení. 

"Z vyšetrovania vyplynulo, že to urobil zamestnanec zákazníckej podpory spoločnosti Twitter, ktorý to urobil počas svojho posledného pracovného dňa. Vykonávame rozsiahlu internú inšpekciu," vysvetlil Twitter. Po tom, ako sa po sociálnych sieťach rozniesla správa o zablokovaní Trumpovho účtu, niektorí komentujúci uviedli, že by mal byť muž, ktorý to spôsobil nominovaný na Nobelovu cenu za mier. 

Twitter používa Trump na oznamovanie svojich politických rozhodnutí alebo na kontroverzné prehlásenia či komentáre, ktoré vyvolávajú mnoho reakcií. Jeho účet sleduje 41,7 milióna užívateľov. Možno aj preto jeho nefunkčnosť vyvolala ohlasy v širokej spoločnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy