Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bratovrah dvojčiat z Počátok: Po masakre som sa cítil dobre, chcel som to skúsiť
Zdielať na

Bratovrah dvojčiat z Počátok: Po masakre som sa cítil dobre, chcel som to skúsiť

POČÁTKY / Nožom začal bezhlavo bodať do svojich bratov. Dvaja z nich, 17-ročné dvojčatá, besnenie svojho staršieho súrodenca neprežili, tretí sa zachránil len zázrakom. Útočník z Počátok sa k masakru súdu priznal, a dokonca povedal, že sa po vraždách cítil dobre.

Dvadsaťšesťročný Pavel, ktorý je zo štyroch bratov druhý najstarší, nie je rozhodne žiadne neviniatko. Podľa polície bol už dvakrát trestaný. Najprv ešte ako mladistvý a zhruba pred rokom spáchal trestný čin ohrozenia vplyvom návykovej látky.

V obci sa špekuluje o tom, že sa v minulosti liečil s psychickými problémami, ale lekári ho nevyhodnotili ako nebezpečného.  Väzobnému súdu podľa Jihlavského denníku bez výčitiek priznal, že si chcel vyskúšať, aké je to vraždiť. Sudcovi povedal, že sa bezprostredne po činu cítil chvíľu dobre, potom to ale pominulo, píše portál Blesk.cz.

Útočníkovi hrozí za vraždu bratov, dvojčiat, 15 až 20 rokov väzenia, alebo aj výnimočný trest. "Je stíhaný ako obvinený zo zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného na viacerých osobách," povedal jeden z vyšetrovateľov. 

Znalci budú teraz posudzovať duševný stav páchateľa a jeho príčetnosť v dobe činu. Zisťovať budú tiež, či bol obvinený alebo jeho bratia pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy