Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nefajčíš? Dostaneš šesť dní dovolenky naviac. Firma prišla s novým benefitom
Zdielať na

Nefajčíš? Dostaneš šesť dní dovolenky naviac. Firma prišla s novým benefitom

Zdroj: Profimedia

TOKIO / Japonská marketingová firma Piala Inc. so sídlom v Tokiu sa rozhodla pridať nefajčiarom 6 dní platenej dovolenky. Nefajčiari sa vedeniu sťažovali na to, že zatiaľčo oni pracujú, mnoho zamestnancov trávi čas vonku na "fajčpauzách“, informoval o tom denník Telegraph.

Tento nový zamestnanecký benefit pre nefajčiarov vzišiel v platnosť v septembri, pracovníci to rýchlo využili. "Jeden z našich nefajčiarskych referentov nás na problém s fajčiarmi upozornil začiatkom tohoto roku,“ uviedol hovorca spoločnosti Hirotaka Macušima. "Náš riaditeľ sa rozhodol konať, nefajčiarom dal za pravdu a ako kompenzáciu im ponúkol 6 dní platenej dovolenky naviac,“ prehlásil Macušima pre Telegraph

K sporom medzi fajčiarmi a nefajčiarmi došlo preto, že ak si chce ísť niekto zafajčiť, musí sa z 29. poschodia budovy, kde spoločnosť sídli, premiestniť na prízemie a von. To znamená, že celá jedna pauza na vyfajčenie cigarety zaberie okolo 15 minút. A niektorí silní fajčiari tak strávia 2–3 hodiny z pracovnej doby fajčením.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy