Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jeho snaha vyšla navnivoč. Zlodejovi sa súboj s ťažkou váhou nevyplatil
Zdielať na

Jeho snaha vyšla navnivoč. Zlodejovi sa súboj s ťažkou váhou nevyplatil

PRAHA / Dokonale pripravený plán na ukradnutie pece zlodejovi nevyšiel úplne podľa predstáv. Napriek tomu, že sa mu ťažký kúsok podarilo ukradnúť, ďaleko s ním nedošiel.

Na výstavisku v Letňanoch sa na konci veľtrhu zlodej rozhodol, že pec za takmer 100 000 korún musí byť jeho. Muž sa adekvátne pripravil. Zabezpečil si vozík aj vrece na prikrytie. 

Takmer stokilová pec ale bola nad jeho sily. Napriek tomu, že ju najprv vykotúľal z jej miesta a horko ťažko naložil na vozík, pec nakoniec skončila na zemi. Zarážajúce je, že po celý čas okolo chodili robotníci, ktorí demontovali výstavné priestory a nič si nevšimli. 

Pri vychádzaní s pecou z výstaviska ho totiž pri menšom klesaní váha pretlačila a pec mu z vozíka padla. Druhýkrát dvíhať stokilovú pec sa mu už nechcelo a tak ju len natlačil späť na vozík a odišiel. 

"Policajti mali kamerové záznamy, zverejnili ich a po páchateľovi pátrali. Kriminalistka, ktorá prípad vyšetruje si všimla pomerne zásadný detail, vďaka čomu sa jej podarilo muža stotožniť a vypátrať. Ten sa jej nakoniec ku krádeži priznal," uviedol policajný hovorca Jan Daněk. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy