Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zeman: Problémy so Severnou Kóreou by vyriešilo komando, ktoré zabije Kima
Zdielať na

Zeman: Problémy so Severnou Kóreou by vyriešilo komando, ktoré zabije Kima

PRAHA / Situáciu v Severnej Kórei by mohlo vyriešiť komando, ktoré by zabilo Kim Čong-una, vyhlásil vo štvrtok v televízii Barrandov prezident Miloš Zeman. Vyhrážky, ktoré americký prezident Donald Trump smeruje tomuto režim, sú skôr smiešne než produktívne.

"Režim v Severnej Kórei je odporný, ale nemožno ho zničiť silou," uviedol český prezident v televízi Barrandov, kde pravidelné hodnotí najdôležitejšie udalosti týždňa. "Nie som si istý, či vyhrážanie Donalda Trumpa nie je skôr smiešne než produktívne," pokračoval Zeman.

Dodal, že sankcie nezaberajú voči Kube ani voči Severnej Kórei a nie je to cesta, píše portál novinky.cz. 

Problémy okolo Severnej Kórey by podľa jeho názoru vyriešilo dobre vycvičené komando, ktoré by Kim Čong-una zabilo.

Napätie okolo Severnej Kórey v posledných týždňoch eskalovalo. Krajina podnikla začiatkom septembra svoj šiesty a doteraz najsilnejší jadrový výbuch a vystrelila tiež dve balistické rakety cez japonské územie. Severokórejčania tvrdia, že sú schopní zasiahnuť americký Guam.

Ukrajine sa neospravedlní 

Americký prezident Donald Trump tvrdí, že USA chcú spor so Severnou Kóreou vyriešiť diplomatickou cestou. Ak nebude ale zbyt a Spojené štáty sa budú cítiť severokórejským jadrovým a raketovým programom ohrozené, potom je Trump pripravený KĽDR "úplne zničiť".

Český prezident v relácii tiež zdôraznil, že sa neospravedlní sa za svoje výroky týkajúce sa anexie Krymu, ktoré tento týždeň odzneli na pôde Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE).

Zeman vo vyhlásení okrem iného označil ruskú anexiu Krymu za hotovú záležitosť a navrhol, aby sa Ukrajina dohodla s Moskvou na kompenzáciách. Český prezident sa obhajuje tým, že dal jasne najavo, že ide o jeho osobný názor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy