Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vietor poriadne potrápil pilota Airbusu, lietadlo sa stalo neovládateľným
Zdielať na

Vietor poriadne potrápil pilota Airbusu, lietadlo sa stalo neovládateľným

Archívne video

DÜSSELDORF / Pilota Airbusu A380 poriadne potrápil bočný vietor pri pristávaní na nemeckom letisku v Düsseldorfe. Spočiatku to vyzeralo ako obyčajný vietor. Ale akonáhle lietadlo sadlo na zem, začalo ním poriadne metať.

"Nikdy som nevidel takúto reakciu lietadla na vietor," napísal autor videa. Zábery ukazujú, že piloti boli naozaj zruční.

Lietadlo malo s pristávaním problémy 5. októbra, kedy Nemecko zasiahla búrka sprevádzaná silný vetrom a dažďom na severe a severovýchode Nemecka. Nemecké dráhy dokonca zastavili železničnú dopravu v niekoľkých spolkových krajinách. Išlo o búrku Xavier.

Kým v Düsseldorfe na letisku poriadne fúkalo, letiská v Hannoveri a Brémach zrušili niekoľko letov. Berlínske letiská Tegel a Schönefeld dočasne zastavili odbavovanie cestujúcich.

Búrka Xavier prinisiela na sever Nemecka prudké prehánky, silný vietor a nízke teploty. Na hore Brocken v pohorí Harz namerali vietor o rýchlosti až 180 kilometrov za hodinu.

Jednou z najväčších atrakcií, čo sa pristávania týka, je pristávanie lietadiel na ostrove San Martin. Lietadlá tam letia nízko nad plážou. Niekoľko ľudí tam pre silný vietor a nebezpečné postavenie zomrelo. Pozrite sa, ako to tam vyzerá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy