Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Ženu odhodil prúd vzduchu z motora lietadla, zomrela
Zdielať na

Ženu odhodil prúd vzduchu z motora lietadla, zomrela

Archívne video

SV. MARTIN / Žena z Nového Zélandu prišla o život na ostrove Svätý Martin, keď sa chystalo vzlietnuť lietadlo typu Boeing 737. Žena sa držala plotu, ohraničujúceho letisko. Prúdenie motorov ale bolo príliš veľké a so ženou mrštilo o vozovku, ktorá je medzi plážou a letiskom.

Žena vo veku 57 rokov sa buchla hlavou o zem a utrpela vážne zranenia. Záchranku ju previezla do nemocnice, kde žena aj napriek snahe lekárov zomrela, uviedol portál BBC News.

Na mieste sú umiestnené cedule, ktoré varujú pred hroziacim nebezpečenstvom a polície pláž každý deň kontroluje. Turistov sa snaží odradiť od státia pri plote letiska. Na youtube je množstvo videí, ktoré zachytávajú štart aj pristávanie lietadla na ostrove. A taktiež videá, ktoré zachytávajú ľudí, ktorí nápor motorov nezvládli a ublížili si. Aj napriek tomu zostáva Medzinárodné letisko princeznej Juliany vyhľadávanou atrakciou, píše portál novinky.cz.

Tento prípad nie je prvý. V roku 2012 sa stal podobný incident.

Ostrov Sv. Martin leží asi 300 kilometrov východne od Portorika a je rozdelený na dve časti. Južná patrí pod správu Holandského kráľovstva, o niečo väčšia, severná časť je zámorským spoločenstvom Francúzska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy