Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na tiesňovú linku volala takmer dvetisíckrát. Teraz sedí vo väzení
Zdielať na

Na tiesňovú linku volala takmer dvetisíckrát. Teraz sedí vo väzení

Archívne video

NOTTNGHAMSHIRE / V britskom meste došlo ku kurióznemu prípadu. Stacey White (31) volala na tiesňovú linku 1 800- krát. Počas telefonátu s dispečermi ich slovne napádala a urážala. Tieto pravidelné hovory stáli Národnú zdravotnícku službu už takmer 31 tisíc libier. Rozhodli sa preto, že tomu spravia koniec.

Stacey začala s urážlivými tiesňovými hovormi na číslo 999 už v roku 2011. Postupne ale jej hovory nemali konca. Len od marca 2016 do apríla 2017 volala 498-krát. V roku 2014 dostala podmienku 20 týždňov za zneužívanie záchrannej služby a fyzické napadnutie jej pracovníkov. 

Zdá sa ale, že to 31-ročnú Stacey neodradilo a vo svojich hovoroch veselo pokračovala ďalej. Trpezlivosť ale došla Národnej zdravotníckej službe (NHS), keďže jej výčiny ich stoja takmer 31 tisíc libier ročne, nehovoriac o tom, že dispečeri už čakali, kedy po zodvihnutí telefónu zaznie ženin hlas na druhej strane. "Naši záchranári na telefóne sú tu preto, aby pomáhali pri záchrane života a nie, aby boli napádaní a urážaní v práci," informovala hovorkyňa pohotovostnej služby Deborah Powell.

Rozhodli sa preto, že takéto hovory už nebudú naďalej tolerovať. Okrem obťažovania ich zamestnancov, nemiestne hovory blokujú tie, v ktorých naozaj ide o život. Stacey skončila za mrežami na 26 týždňov vo väzení v Derbyshire Magistrates Court, uvádza britský portál BBC.

Podľa nových zmien v zdravotníctve na Slovensku majú takýto "lekári na telefóne" nahradiť u nás výjazdovú ambulantnú pohotovosť. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy