Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Americký prezident Donald Trump je najsledovanejší vodca na Twitteri
Zdielať na

Americký prezident Donald Trump je najsledovanejší vodca na Twitteri

WASHINGTON / Americký prezident Donald Trump predstihol pápeža Františka a stal sa najsledovanejším svetovým vodcom na Twitteri. Uviedla to agentúra AP s odvolaním na poznatky výskumníkov sociálnych sietí, publikované pod hlavičkou Twiplomacy.

Trumpove tweety sleduje podľa Twiplomacy približne 40 miliónov ľudí, čím počas víkendu vyskočil do čela rebríčku asi 890 účtov šéfa štátov a vlád. Pápežovej účty na twitteri v rôznych jazykových verziách majú o niečo menej fanúšikov. 

Zakladateľ Twiplomacy Matthias Lüfkens z agetúry Burson Marsteller pripustil, že v Trumpovom prípade by časť fanúšikov mohla predstavovať "spiace" či falošné účty alebo robotov. Rebríček taktiež nezahŕňa bývalých vodcov, ako je Trumpov predchodca v Bielom dome Barack Obama, ktorý twitteru dominoval s 95 miliónmi fanúšikov. 

Trump na twitteri často oznamuje politické rozhodnutia alebo robí kontroverzné prehlásenia, ktoré vyvolávajú mnoho reakcií. Po januárovej inaugurácii Trump z mikroblogov urobil oficiálnu komunikačnú platformu. Odkazy zasiela hlavne skoro ráno, často vraj v reakcii na "falošné" informácie spravodajských televízií. V januári o tejto internetovej sieti povedal: "Twitter nemám rád, mám veľa iných vecí, ktoré by som mohol robiť. Médiá sú ale tak nepoctivé, že twitter je jediný spôsob odporu." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy