Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Predbiehal cez plnú čiaru. Pri nehode zomrela matka dvoch detí, vo vážnom stave je aj jedno z nich
Zdielať na

Predbiehal cez plnú čiaru. Pri nehode zomrela matka dvoch detí, vo vážnom stave je aj jedno z nich

NELAHOZEVES / Vážna dopravná nehoda si v utorok podvečer vyžiadala život 31-ročnej vodičky, ktorá viezla dve malé deti. Jedno z nich je vážne zranené. Podľa polície je na vine vodič protiidúceho auta, ktorý predbiehal na plnej čiare. Ten v nemocnici svojim zraneniam podľahol.

Zásah policajtov pri nehode trval štyri hodiny. Pre trojročné a trojmesačné dieťa letel na miesto vrtuľník. Jedno z detí má vážne poranenia. "Z miesta nehody sme vrtuľníkom odvážali trojročné dievčatko s poraneniami hlavy na jednotku intenzívnej starostlivosti," uviedla hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová. 

Podľa informácií portálu iDnes.cz,  skončilo druhé dieťa, trojmesačný kojenec, v rukách lekárov, ktorí ho ošetrili. Zatiaľ nie je známe, v akom je zdravotnom stave. Muža, ktorý nehodu pravdepodobne zapríčinil, museli z auta vytiahnuť pomocou hydraulického zariadenia. Vo vážnom stave ho transportovali do nemocnice v Prahe. V stredu svojim zraneniam v nemocnici podľahol.

"Štyridsaťročný vodič vo Škode Superb predbiehal v protismere na plnej čiare a v zákrute sa stretol s protiidúcim vozidlom, v ktorom sedela tridsaťjedenročná žena. Tá na mieste zomrela. V aute s ňou išli aj dve malé deti," popísala situáciu policajná hovorkyňa Monika Schindlová.

Na miesto privolali aj člena posttraumatického tímu pre poskytnutie prvej psychickej pomoci pozostalým. Hasiči museli vykonať aj protipožiarne opatrenia na oboch autách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy