Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Parašutista po zoskoku dopadol medzi divákov, zranil aj dieťa
Zdielať na

Parašutista po zoskoku dopadol medzi divákov, zranil aj dieťa

Archívna reportáž Ilustračné zábery

PRAHA / Pri záverečnom zoskoku ôsmich parašutistov na Dňoch armády na pražskej Letnej sa jeden z nich netrafil do určeného priestoru a dopadol medzi divákov. Podľa spravodajcu ČTK je zranený výsadkár aj traja diváci, z toho aj dieťa.

Pri skupinovom parašutistickom zoskoku počas vojenskej prehliadky v Prahe dopadol jeden z vojakov medzi divákov, pričom zranil seba aj ďalších dvoch ľudí vrátane dieťaťa. Nehoda sa stala v sobotu počas Dňa s Armádou na Letenskej pláni. "Pre nepredpokladaný poryv vetra došlo k tomu, že výsadkár, ktorý mal dopadnúť do vopred označenej plochy, spadol na oplotenie, za ktorým stáli diváci," uviedla pre portál iDNES.cz hovorkyňa Generálneho štábu Armády Českej republiky (ČR) Vlastimila Cyprisová.

Hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová potvrdila, že záchranári ošetrili dvoch pacientov. "Tridsaťšesťročného muža s pomliaždeným chrbtom a nohami odovzdali záchranári do Ústrednej vojenskej nemocnice. Ženu s úrazom lakťa a pomliaždeninami chrbta previezli do motolskej nemocnice," vysvetlila a dodala, že zranenia utrpelo aj dieťa. To na ošetrenie odviezol dospelý, s ktorým podujatie navštívilo. Nehodu prešetruje Polícia ČR aj vojenská polícia.

Deň s armádou prilákal stovky ľudí. Pre návštevníkov, medzi ktorými bolo množstvo rodín s deťmi, si usporiadatelia pripravili ukážky modernej aj historickej vojenskej techniky a niekoľko súťaží.

Armáda v spolupráci s Vojenským historickým ústavom predstavila prehľad techniky, ktorú v uplynulých 100 rokov českí vojaci používali a stále používajú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy