Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Trumpova rétorika zdôrazňuje odhodlanie striktne riešiť situáciu s KĽDR
Zdielať na

Trumpova rétorika zdôrazňuje odhodlanie striktne riešiť situáciu s KĽDR

Archívne video

SOUL / Rétorika amerického prezidenta Donalda Trumpa zdôrazňuje odhodlanie USA striktne riešiť napätú situáciu s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR).

 V reakcii na jeho príhovor na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov (VZ OSN) sa tak vyjadril hovorca juhokórejského prezidenta Mun Če-ina Park Su-hjun. Ten v rozhovore pre agentúru Yonhap uviedol, že vyjadrenia amerického prezidenta sú opakovaním základného stanoviska, že pri konfrontácii so Severnou Kóreou treba zvážiť všetky možnosti, no čas, ktorý komunistickej krajine vo svojom príhovore venoval, zdôrazňuje, ako vážne Washington situáciu vníma. Trumpove vyjadrenia podľa neho opätovne potvrdili, že pre jadrové a raketové provokácie KĽDR treba na krajinu "uvaliť maximálne sankcie a vyvinúť tlak", aby Pchongjang pochopil, že zbavenie sa jadrových zbraní je pre budúcnosť jedinou možnosťou.


Donald Trump počas svojho príhovoru na VZ OSN v utorok opäť pohrozil KĽDR, že ak neprestane provokovať jadrovými testami a konfrontačnými vyhláseniami, bude čeliť odplate zo strany Spojených štátov. "Ak budú Spojené štáty donútené brániť seba alebo svojich spojencov, nebudeme mať inú možnosť ako totálne zničenie Severnej Kórey," vyhlásil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy