Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Výbuch otriasol armádnymi priestormi vo Vyškove, jeden mŕtvy
Zdielať na

Výbuch otriasol armádnymi priestormi vo Vyškove, jeden mŕtvy

VYŠKOV / V armádnom areáli v českom Vyškove v utorok dopoludnia nastal výbuch, jeden človek pri ňom zomrel a jeden sa zranil. Potvrdila to Jana Zechmeisterová z tlačového oddelenia ministerstva obrany. Miesto je uzavreté. Prípadom sa zaoberá polícia.

Výbuch nastal pred deviatou hodinou rannou. Podľa neoficiálnych zdrojov vybuchli granáty, ministerstvo to ale zatiaľ nepotvrdilo. "Zatiaľ nevieme presne, kde sa to stalo. Teraz sú na mieste záchranné zložky a vojenská polícia, ktorá sa tým zaoberá v súčinnosti s Políciou Českej republiky," povedal agentúre ČTK riaditeľ odboru komunikácie ministerstva obrany Jan Pejšek. 

Výbuch nastal v budove vojenskej ubytovni Jugo, uviedlo ministerstvo. Jeden človek zomrel, jeden sa ťažko zranil. Zrejme nešlo o úmyselný útok. Starosta Vyškova Karel Goldemund povedal, že explóziu nikto nepočul. "Nezasahuje to do zástavby a nikto nemusel byť evakuovaný. V blízkosti je ale základná škola, a keď sa o tom rodičia dozvedeli, niektorí si deti zo školy vyzdvihli," uviedol Goldemund. Podľa neho bola z miesta odvolaná štátna a mestská polícia. "Všetko si prebrala armáda," doplnil Goldemund. Mesto zatiaľ nepripravuje žiadne opatrenia, nebezpečie nehrozí, dodal starosta.

Miesto je uzavreté a je ľuďom neprístupné. Polícia ani záchranná služba informácie neposkytli a odkázali na ministerstvo obrany.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy