Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodina zomrela po páde do sopky
Zdielať na

Rodina zomrela po páde do sopky

NEAPOL / Rodinný výlet ku kráteru nečinnej sopky neďaleko talianskeho Neapola sa skončil obrovskou tragédiou. Sopka totiž pripravila o život jedenásťročného chlapca a oboch jeho rodičov. Tí sa pokúšali svojho syna zachrániť. Ich márnemu boju o holý život sa zdiaľky prizeral mladší syn, ktorý ako jediný z nich prežil.

K tragédii v kráteri Solfatara došlo krátko popoludní. Podľa niektorých svedkov ju spôsobilo to, že jedenásťročný chlapec vstúpil do zakázanej zóny. Dostal sa tak na nestabilnú pôdu a navyše pre unikajúce plyny zrejme stratil vedomie.

"Hasiči dorazili na miesto takmer okamžite. Boli tam už všetci ochrankári a sprievodcovia, ale celé sa to zomlelo veľmi rýchlo," opisuje svedok Armando Guerriero.

Vyslobodiť chlapca zo zajatia krátera sa pokúsil jeho otec. Pod oboma sa otvorila zem a prepadli sa do tri metre hlbokého horúceho bahna. Rovnako skončila aj chlapcova mama, ktorá sa im pokúsila pomôcť vyslobodiť sa.

"Stiahlo ich to za pár sekúnd. Zrejme ich zabili plyny. Podľa mňa boli prakticky hneď mŕtvi," dodáva svedok. Privolaní hasiči tak už vytiahli z krátera len tri nehybné telá. Jediným členom rodiny z Benátska, ktorý prežil je sedemročný chlapec. Ten totiž zostal stáť v bezpečnej časti krátera. Úrady už kontaktovali jeho starých rodičov, žijúcich v Turíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy