Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matka zomrela pri tragickej nehode hneď po pôrode. Zabil ju nemocničný výťah
Zdielať na

Matka zomrela pri tragickej nehode hneď po pôrode. Zabil ju nemocničný výťah

SEVILLE / Tragédia sa stala iba chvíľu po tom, ako 25-ročná Rocío Cortés Núñez porodila tretie dieťa. Po pôrode ju na nosidlách prevážalin na oddelenie matiek s novorodencami. Stalo sa niečo, čo nikto nečakal. Pri vstupe do výťahu sa z nenazdajky výťah pohol smerom nahor. Pacientku žiaľ nestihli dostať von včas.

Svedkom celého incidentu bol jej manžel, s ktorým boli spolu štyri roky. Počul obrovský úder prichádzajúci od výťahu. Stále nemôže uveriť tomu, čo sa stalo. "Nemôže to takto skončiť. Teraz to bola Rocío, zajtra to môže byť niekto iný. Som totálne zničený." 

Narodené bábätko nebolo s mladou matkou. Previezli ho do inej nemocnice na kontrolu srdca. Za normálnych okolností by bolo s matkou a tragédia by bola ešte väčšia.

Nasledovala hrôza

Zdravotník ženu na nosidlách prevážal z druhého poschodia na tretie v nemocnici Valme Hospital po tom, ako sa prebudila po anestéze. Podľa informácii miestnych médií zdravotník vyšiel z výťahu von, pretože tlačidlo poschodia nereagovalo. Chcel pacientku vytiahnuť tiež, ale v tom sa výťah nečakane spojazdnil. Pri jeho pohybe nahor sa mladá matka ocitla medzí hornou stenou a podlahou výťahu. 

Rodina podala na nemocnicu trestné oznámenie. Polícia teraz prešetruje okolnosti tragédie. Nemocnica potvrdila, že výťah kontrolovali 12. augusta, ale priatelia obete tvrdia, že výťah vykazoval už dlhšiu dobu technické problémy. Racío zanechala po sebe tri malé deti, uvádza britský portál Daily Mail. 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy