Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri zemetrasení na Ischii zahynuli najmenej dvaja ľudia
Zdielať na

Pri zemetrasení na Ischii zahynuli najmenej dvaja ľudia

RÍM / Zemetrasenie s magnitúdou 4,3, ktoré zasiahlo taliansky ostrov Ischia si vyžiadalo najmenej dva životy a ďalších 39 sa zranilo. Záchranári celú noc vyťahovali spod trosiek zavalených ľudí. Na mieste sa zrútilo niekoľko domov a časť kostola.

Obeťami majú byť podľa úradov dve ženy. Jednu zabili trosky padajúceho kostola, druhé telo vytiahli záchranári spod sutín. Najmenej desať ľudí uviazlo pod troskami. Všetci údajne komunikujú so záchranármi, okrem jedného, úrady sa preto obávajú, že počet obetí sa ešte zvýši.

Zo sutín vytiahli sedemmesačného chlapčeka. Dvaja jeho malí bratia sú stále pod troskami. Záchranári s nimi však komunikujú. Ich matke sa podarilo z trosiek uniknúť, otca po chvíli vyprostili záchranári.

Fotografie na sociálnych sieťach ukazujú poškodené budovy, vrátane historického kostola. Podľa lokálnych správ tiež museli evakuovať nemocnicu. Niektoré časti ostrova sú bez elektriny.

Záchranárov na ostrov privážajú helikoptéry a lode z pevniny, no niektorí už boli na mieste v súvislosti s lesnými požiarmi.

Turisti a miestni obyvatelia v okamihu prvého a najsilnejšieho otrasu vybehli z hotelov a svojich domovov do ulíc. Stovky turistov a obyvateľov sa pokúšali dostať do prístavu, odkiaľ odchádzajú trajekty do Neapola. "Jediné, čo chceme, je dostať sa odtiaľto preč," povedala francúzska turistka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy