Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na bratislavskom letisku mala vybuchnúť pred polnocou bomba, tvrdil anonym
Zdielať na

Na bratislavskom letisku mala vybuchnúť pred polnocou bomba, tvrdil anonym

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na letisku M. R. Štefánika boli v pondelok neskoro večer policajti v pohotovosti. Anonym nahlásil, že na letisku vybuchne v pondelok o 23:50 bomba.

Pracovníčka bratislavského letiska pre noviny.sk potvrdila, že anonym nahlásil bombu s výbuchom načasovaným na 23:50. Podľa jej slov ale bola na letisku pokojná atmosféra a prevádzku žiadnym spôsobom neobmedzili. Ľudia len mohli stretnúť zvýšený počet policajtov a nasadení boli aj pyrotechnici a psovodi. Letisko neuzavreli a nezrušili ani plánované lety. Platili len prísnejšie bezpečnostné pravidlá a kontroly. Hrozba sa nepotvrdila. 

Muž mal volať z Ukrajiny a operátorovi oznámil niečo v tom zmysle, že uvidíme, čo sa bude diať na letisku, ak jeho manželke dovolia pred polnocou odletieť. Na letisku boli prítomní pyrotechnici, psovodi, avšak prevádzky letiska sa tieto opatrenia nedotkli. 

"Okamžite sme prijali zvýšené bezpečnostné opatrenia, ktoré však z taktických dôvodov nebudeme bližšie špecifikovať," informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová. Po polnoci, ako aj nadránom odleteli bez problémov všetky lietadlá do plánovaných dovolenkových destinácií a žiadne hrozby z vyhrážneho telefonátu sa našťastie nenaplnili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy