Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragédia na festivale. Počas silnej búrky sa na ľudí zrútil stan
Zdielať na

Tragédia na festivale. Počas silnej búrky sa na ľudí zrútil stan

VIEDEŇ / Na víkendovom festivale v dedine Frauschereck neďaleko St. Johann am Walde na severe Rakúska sa počas silnej búrky zrútil stan. Zahynuli najmenej dvaja ľudia, ďalších 120 účastníkov podujatia utrpelo zranenia. Podľa rakúskej verejnoprávnej vysielacej spoločnosti ORF je desať ľudí ťažko zranených. Okrem iného búrka strhla aj cirkus, z ktorého utiekli

K tragédii došlo v piatok večer okolo pol jedenástej, kedy rýchlosť vetra dosahovala 126 kilometrov za hodinu. V stane bolo v čase tragédie podľa organizátorov až 700 ľudí, na celom festivale bolo zhruba tisíc návštevníkov. Podľa doposiaľ nepotvrdených informácií sú obeťami 28-ročný muž a 19-ročné dievča Prácu záchranárom komplikujú popadané stromy, ktoré na viacerých miestach blokujú priľahlé cestné komunikácie.

Silné búrky spôsobili v Hornom Rakúsku v noci z piatka na sobotu aj výpadok elektrickej energie v najmenej 150 tisíc domácnostiach. V hornorákuskom meste Bad Ischl strhol vietor celtu z cirkusu, z ktorého následne v panike ušlo viacero cirkusových zvierat. Požiarnici mali podľa miestnych médií najviac práce s chytaním poníkov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy