Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vychádza kontroverzná kniha o Trumpovi. Karikaturista zozbieral jeho tweety
Zdielať na

Vychádza kontroverzná kniha o Trumpovi. Karikaturista zozbieral jeho tweety

Archívna reportáž

NEW YORK / V amerických obchodoch sa objavila nová kniha plná tweetov prezidenta Donalda Trumpa. Zostavil ju oregonský karikaturista Shannon Wheeler a okrem samotných tweetov v nej nájdete a posmešné kresby . Zborník ilustrovaných tweetov má 30 000 záznamov, ktoré Trump ako biznismen, prezidentský kandidát aj ako hlava štátu adresoval svojim priaznivcom od roku 2009.

"Posolstvo tweetov nie je o Trumpovi, ale o jeho čitateľoch. Povzbudzuje ich, aby boli sami sebou, so svojimi slabosťami. Buďte sexisti, rasisti, sebci. Neznášajte tento svet a bojte sa ho," píše autor Shannon Wheeler v predslove.

"Každý deň vstávam so zvedavosťou, čo nové je na Trumpovom twitterovom účte. Je to desivé, ale pre väčšinu USA je to aj zábava," povedal karikaturista americkému denníku The Washington Post.

Rozmaznané dieťa

V karikaturách, ktoré sprevádzajú Trumpove odkazy, sa chce autor kresieb prezidentovi nielen vysmievať, ale chce ho vraj aj pochopiť. Prezidenta nezobrazuje ako monštrum, ale skôr ako rozmarné dieťa, ktoré nič nechápe a stará sa len o seba.

Kniha stojí 9,16 dolára. Americký prezident Donald Trump po januárovej inaugurácii urobil zo svojho twitteru oficiálny komunikačný kanál.

Odkazy pridáva na túto sociálnu sieť hlavne skoro ráno, často vraj v reakcii na "falošné" informácie spravodajských televízií. Na twitteri má prezident obrovský tábor stúpencov, jeho odkazy sleduje 36 miliónov ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy