Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pláže v Taliansku uprostred leta zbeleli. Ľudia sa báli konca sveta
Zdielať na

Pláže v Taliansku uprostred leta zbeleli. Ľudia sa báli konca sveta

GROTTAMMARE / Po obrovských horúčavách udreli v centrálnom Taliansku, v kraji Marche, mohutné búrky. Dovolenkárov na plážach letovísk San Bendetto del Tronto a Grottamare prekvapilo silné krupobitie. Mestečká zasypali tony pomerne veľkých krúp.

Obloha nad susediacimi letoviskami Grottammare a San Benedetto del Tronto sa zatiahla a v priebehu pár minút prišla silná búrka, píše portál Il Giornale. Podľa svedkov ľudia na plážach padali na kolená a modlili sa v strachu pred blížiacim sa koncom sveta. Silná prietrž a krupobitie zmenili rozpálené mestečká uprostred leta na nepoznanie. Krúpy mali v priemere aj 4 centimetre.

Zábery, ktoré ľudia zverejnili na sociálnych sieťach, vyrážajú dych. Miestami sa dá hovoriť o "závejoch" z krúp. Miestni podnikatelia odstraňujú následky a počítajú škody. Zničené sú nielen zariadenia kaviarní, pouličné lampy, ale aj mnohé autá.

Silná búrka si vyžiadala aj dva ľudské životy. Pri mestečku Giulianova zomreli dvaja ľudia po tom, čo sa ich rybárska loďka v silnom vetre prevrátila a oni sa zrejme vo veľkých vlnách utopili. Ich telá našla pobrežná stráž, loďku zatiaľ nenašli.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy