Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vlastnú dcéru dobodal na smrť deň po maturite. Zaľúbila sa do moslima
Zdielať na

Vlastnú dcéru dobodal na smrť deň po maturite. Zaľúbila sa do moslima

RAMLA / K brutálnej vražde došlo v izraelskom meste len deň po tom, ako sedemnásťročná Henriette Karra zmaturovala. Obvineniu čelí jej otec, ktorý nezniesol myšlienku na to, že jeho dcéra chcela začať nový život po boku moslimského priateľa. Mala tiež v pláne konvertovať na islam. Dievča zo strachu o život kontaktovala políciu aj sociálku, nikto jej nepomohol.

Denník The Jerusalem Post uviedol, že Henriette udržiavala vzťah s moslimským mladíkom viac ako rok. Jej rodina ale vyznáva kresťanstvo. Svojej dcére sa dlhodobo vyhrážali násilím a preto sa nakoniec dievča obrátila na políciu. Tvrdila, že ju dokonca otec fyzicky napadol a povedal, že je mu to jedno, pokojne strávi zbytok svojho života vo väzení, uvádza portál novinky.cz. 

Opakované volanie o pomoc

Henriette sa podľa prokurátora okrem polície zverila tiež sociálnemu pracovníkovi a kamarátke. "Neuveríš, čo mi urobili. Posielajú ľudí, aby ma zabili. Hľadajú ma na všetkých možných miestach. Nevieš si ani predstaviť, aký mám strach. Nemôžem tomu uveriť, bojím sa, že už nemám silu vstať a utekať," napísala kamarátke v sms. Potom sa skrývala v dome jej priateľa. Nestačilo to. Rodina dievča našla a zatiahla domov, kde ju otec trikrát bodol a na mieste zomrela. Okrem 58-ročného otca boli v súvislosti s vraždou zatknutí aj strýko a Henriettina matka.  

https://twitter.com/CNN/status/887681383270948866

Súvisiace články

Najčítanejšie správy