Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Chodil do práce denne pešo 10 kilometrov, tak mu neznámi ľudia darovali auto
Zdielať na

Chodil do práce denne pešo 10 kilometrov, tak mu neznámi ľudia darovali auto

Archívna reportáž

ROCKWALL / Každý ráno prešiel pešo do práce 5 kilometrov a každý večer rovnakú vzdialenosť naspäť. Justin Korva, 20-ročný mladík z texaského mestečka, ani nesníval, že vďaka jeho poctivej práci dočká takej pozornosti od spokojných zákazníkov. Keď mu povedali, že auto je jeho, rozplakal sa.

Justin Korva bol v práci tak, ako každý deň. Zrazu ho zavolali neznámi muži von na parkovisko, píše denník Daily Mail. Netušil, čo sa deje, keď mu zrazu povedali, že to biele auto je jeho. Dojímavý príbeh sa začal tým, že Andy Mitchell uvidel Korvu, ako v horúčave v uniforme zamestnanca fastfoodu  kráčal popri ceste a ponúkol mu odvoz. Justin mu počas jazdy povedal, že je odhodlaný našetriť si na auto, aby jeho každodenné dlhé prechádzky skončili. Vtedy sa Andy rozhodol, že sa pokúsi mu pomôcť.

Andyho Mitchella dojalo, ako mladý muž nezanevrel na odhodlanie pracovať napriek tomu, že musel denne absolvovať takú vzdialenosť. Navyše, k zákazníkom sa správal vždy veľmi úctivo a ochotne. Mitchell teda oslovil miestnu komunitu, aby mladému mužovi jeho sen trochu urýchlili. V priebehu 48 hodín sa podarilo vyzbierať dostatok peňazí a aj firma, ktorá auto predávala, poskytla výraznú zľavu. K vozidlu dostal aj ročné poistenie a poukaz na nákup pohonných látok v hodnote 500 dolárov.

S autom prišli v piatok pred reštauráciu s rýchlym občerstvením a vyzvali Korvu, aby vyšiel von. Nič netušiacemu mužovi potom oznámili, že biele auto je jeho. Neubránil sa slzám. "Justin, nevieš si ani predstaviť, koľko ľudí ti chcelo pomôcť. Takže odteraz, namiesto chodenia, priateľu, budeš do práce jazdiť týmto autom," uviedol ho do reality Andy. Neveriaci Justin sa dokola pýtal, či to myslia vážne. "Je to tvoje auto. Toto je tvoje auto," zopakoval mu Andy. Krova ho so slzami v očiach objal. 

"Chceme, aby si vedel, že si nič neceníme viac, ako keď sa niekto naozaj snaží. Sme na to naozaj veľmi hrdí. Vonku je tak horúco, ani nemôžem uveriť, že si každý deň chodil tú vzdialenosť," povedal Samee Dowlatshahi, jeden z hlavných prispievateľov do zbierky. Ešte v ten deň auto na Justina prepísali a ten odišiel šťastný s kľúčmi od svojho nového vozidla.

Pozrite si dojímavé video odovzdania daru: 

Pozrite si archívnu reportáž o inom štedrom dare.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy