Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti varujú pred dovolenkovými statusmi na sociálnych sieťach
Zdielať na

Policajti varujú pred dovolenkovými statusmi na sociálnych sieťach

BRATISLAVA / Počas letných prázdnin ľudia často nechávajú svoje byty aj na celé týždne nechránené. Polícia pritom dlhodobo varuje pred zlodejmi, ktorí si prázdny dom môžu vytipovať. Pamätá aj na prípad, kedy sa deti chválili na sociálnej sieti, kde a na akú dobu majú dovolenku. Po návrate domov ich čakalo nemilé prekvapenie, dom bol úplne prázdny, zlodeji im ukradli všetko, čo sa dalo vziať alebo odmontovať. Na pozemku sa dokonca niekoľkokrát otočili s plnou dodávkou.

Dovolenky cez prázdniny so sebou nesú každý rok nemilé prekvapenia pre veľa majiteľov domov a bytov. Veľkým vodítkom pre zlodejov sociálne siete. "Pamätám si na prípad, ktorý sa stal asi pred dvoma rokmi, kedy celá rodina odišla na dlhšiu dovolenku do zahraničia," opisuje pre Blesk.cz policajný preventista Ladislav Beránek.

"Ich deti potom na sociálne siete dávali fotografie, akú luxusnú dovolenku majú a tiež, čo majú doma. To sa následne stalo návodom pre skupinu zlodejov, ktorá neprítomnosť rodiny využila, a z domu odcudzili všetko, čo sa dalo. Na pozemku sa dokonca niekoľkokrát otočili s dodávkou plnou vecí. V dome nenechali takmer nič, ukradli aj veci, ktoré sa normálne ťažko odnášajú a následne predávajú," pokračuje ďalej.

Policajti teda apelujú na väčšinu ľudí, aby počas svojich dovoleniek nespájali ich fotografie na sociálnych sieťach s konkrétnou nehnuteľnosťou. "Je rozhodne dôležité nespájať neprítomnosť v dome s konkrétnym miestom. Existujú aj rôzne agentúry, ktoré sa dajú najať na niekoľko týždňov, kedy byt či dom zabezpečia a následne zariadenie po dovolenke demontujú," radí Beránek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy