Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Manžela britskej kráľovnej Alžbety II. previezli do nemocnice
Zdielať na

Manžela britskej kráľovnej Alžbety II. previezli do nemocnice

Archívna reportáž

LONDÝN / Manžela britskej kráľovnej Alžbety II., Philipa, previezli v utorok večer "z preventívnych dôvodov" do nemocnice. S odvolaním sa na Buckinghamský palác o tom informovala televízna stanica Sky News. Princ je podľa vyhlásenia v dobrom duševnom rozpoložení.

Deväťdesiatšesťročného vojvodu z Edinburghu Philipa hospitalizovali pre infekciu spôsobenú skorším ochorením, uviedol bez ďalších podrobností hovorca kráľovského paláca. Nezúčastní sa tak dnešného príhovoru Alžbety II. v britskom parlamente pri príležitosti jeho ustanovujúcej schôdze, z čoho je podľa vyhlásenia Philip "sklamaný".

Vojvoda z Edinburghu v nedávnej minulosti trpel srdcovými problémami, ale stále často vystupoval na verejnosti.

Na začiatku mája oznámil, že bude svoje oficiálne verejné povinnosti vykonávať len do augusta. Ako patrón, predseda alebo člen viac ako 780 organizácií, bude princ Philip týmto subjektom naďalej partnerom, ale nebude sa aktívne zúčastňovať oficiálnych akcií.

Princ Philip sa narodil na gréckom ostrove Korfu 10. júna 1921 ako princ grécky a dánsky. Ako osemnásťročný si začal vymieňať listy s vtedy trinásťročnou Alžbetou, ktorá neskôr prezradila, že išlo o lásku na prvý pohľad. Svadbu mali v roku 1947.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy