Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Do policajnej dodávky vrazilo auto, Champs-Élysées evakuovali
Zdielať na

Do policajnej dodávky vrazilo auto, Champs-Élysées evakuovali

PARÍŽ / Do policajnej dodávky na parížskom bulvári Champs-Élysées nabúralo auto, ktorého vodič podľa všetkého konal úmyselne a bol ozbrojený. Francúzske úrady prípad vyšetrujú ako teroristický čin a minister vnútra Gérard Collomb oznámil, že páchateľ po útoku zomrel.

Oblasť vrátane priľahlej stanice metra uzavreli. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa danej lokalite vyhýbali. Z vozidla, ktoré po náraze začalo horieť, vodiča s ťažkými zraneniami vytiahli a následne plamene uhasili.

Vodič, ktorý vrazil do policajnej dodávky, je mŕtvy, uviedli úradne zdroje.  V jeho aute našli automatickú pušku s množstvom nábojov, pištoľ a plynovú bombu, ktorá zrejme spôsobila požiar. Podľa vyšetrovateľa bol útočníkom 31-ročný francúzsky občan, ktorého úrady sledovali pre radikálnu činnosť. Jeho auto momentálne kontrolujú pyrotechnici. Úrady začali incident vyšetrovať ako teroristický čin, napísala americká spravodajská televízia CNN.

Parížska prefektúra informovala, že medzi policajtmi a civilistami nebol nikto zranený. Minister Colomb poukázal na fakt, že krajina je stále v ohrození. Budúci týždeň plánuje predložiť v parlamente návrh zákona, ktorý by opäť predĺžil výnimočný stav. Ten má potom nahradiť posilnená právomoc polície v rámci boja proti ozbrojenému radikalizmu a to natrvalo. 

https://twitter.com/aelhawley/status/876804197005578241

https://twitter.com/kwilli1046/status/876809204367056896

Súvisiace články

Najčítanejšie správy