Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počet obetí požiaru v Londýne stúpol na 30
Zdielať na

Počet obetí požiaru v Londýne stúpol na 30

LONDÝN / Po ničivom požiari dvadsaťštyriposchodovej bytovky v Londýne zostáva stále nezvestných viac ako šesťdesiat ľudí. Ich rodiny sa obávajú najhoršieho. Prvou známou obeťou živlu je 24-ročný utečenec zo Sýrie. Najmenej 30 ľudí zahynulo pri požiari vežového bytového domu v Londýne. Oznámil to dnes šéf londýnskej polície Stuart Cundy. Počet potvrdených obetí tak stúpol o 13.

Dvadsaťštyriročný Sýrčan prišiel do Londýna pred troma rokmi. Mohamed je prvou potvrdenou obeťou veľkého požiaru. Pravdepodobne ich bude viac. Príbuzní dvanásťročnej Jessici si želajú, aby medzi nimi nebola aj ich malá dcéra. "Možno leží v nemocnici v bezvedomí a o chvíľu sa preberie," hovorí jej príbuzný. 

Jessica sa príbuzným stratila v panike, ktorá v horiacom dome vypukla. Naposledy s ňou telefonicky hovorili 45-minút po vypuknutí požiaru.Teraz robia všetko možné, aby dievča vypátrali. "Počet obetí stúpa, ale stále nepoznáme ich mená," povedal pátrajúci po obetiach Ahmed Cellat. Hasiči sa vo štvrtok vyjadrili, že môže trvať celé týždne, kým objavia všetky telá obetí. Niektoré telá nebudú schopní identifikovať. 

V piatok dopoludnia miesto navštívila britská kráľovná Alžbeta II. so svojím vnukom princom Williamom. Hovorila s ľuďmi, ktorých sa tragédia priamo dotkla, na rozdiel od britskej premiérky Theresy May, ktorá si vo štvrtok miesto len prezrela. Dnes to za ňu "odniesla" konzervatívna politička Andrea Leadsom, na ktorú ľudia kričali a pískali. Miestni dnes dopoludnia pred novinármi naopak ocenili prístup labouristického lídra Jeremyho Corbyna, ktorý si na nich čas našiel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy