Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rybára prekvapil nečakaný hosť. Do člna mu skočil žralok
Zdielať na

Rybára prekvapil nečakaný hosť. Do člna mu skočil žralok

CANBERRA / Veľký žralok biely, ktorý vážil asi 200 kilogramov skočil 73-ročnému austrálskemu rybárovi do člna a pri tom ho zranil. Na palube sa metal a rybár mal čo robiť, aby si privolal pomoc.

Terry Selwood sa ako zvyčajne vybral rybárčiť asi dva kilometre od prístavu Evans Head, ktorý sa nachádza v austrálskom štáte Nový Južný Wales. Na takýto úlovok ale nebol pripravený. Z vody sa znenazdajky vynoril žralok o dĺžke 2,7 metra a skočil mu do lode. 

Žralok dopadol rovno na rybára, ten skončil na dne lode. Hrudná plutva žraloka mu vážne poranila rameno. Prekvapený rybár takúto návštevu nečakal. "Netušil som, čo sa stalo. Pozrel som sa vedľa seba a tam som zbadal žraloka, ako leží v člne. Silno so sebou mykal," spomína na celú udalosť Selwood.

V člne sa museli potlačiť

Čln má šírku iba 1,5 metra a dĺžku 4,5 metra, takže po dopade už v člne veľa miesta neostalo. Starší rybár sa snažil držať od žraloka čo najďalej a vysielačkou si privolal pomoc. Kým dorazila, tak stratil dosť veľa krvi a museli ho hospitalizovať. Keď sa ho v nemocnici pýtali, čo sa mu stalo, mysleli si, že je opitý, že iba žartuje. Podľa jeho slov, v oblasti Evans Head vída žralokov často, ale toto sa mu ešte nikdy nestalo. Napriek desivému zážitku má v pláne zas vyjsť na more. 

Miestne úrady uviedli, že Selwoodovi veria. Je nepravdepodobné, že by mohol 200 kilogramov ťažké zviera uloviť a vytiahnuť na loď. Žraloka museli z lode vytiahnuť vysokozdvižným vozíkom. Podľa odborníkov počet útokov na ľudí sa zvyšuje s rozrastajúcou popularitou rekreačných vodných aktivít. 

Facebook/Lance Fountain

Súvisiace články

Najčítanejšie správy