Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vzbura v utečeneckom zariadení, na mieste zasahovala polícia
Zdielať na

Vzbura v utečeneckom zariadení, na mieste zasahovala polícia

BALKOVÁ / V záchytnom zariadení v Balkovej (Česká republika) sa vzbúrilo šesť cudzincov, ktorí sa v jednej z miestností zabarikádovali. Podľa polície hádzali na zasahujúcich mužov zákona nábytok. Situáciu rýchlo vyriešila policajná zásahová jednotka. Minister vnútra Milan Chovanec povedal, že ľudia, ktorí nepokoje rozpútali, budú niesť následky.

Nepokoje vyvolali podľa hovorkyne cudzineckej polície Kateřiny Rendlovej okolo poludnia dvaja občania Nigérie. "Zabarikádovali sa v miestnosti. Keď ich odtiaľto polícia chcela vyviesť, začali hádzať po nej nábytok," opísala situáciu hovorkyňa pre pre Čt24 s tým, že sa k nim postupne pridalo ďalších trinásť cudzincov.

Na miesto zamierila západočeská pohotovostná jednotka a zásahová jednotka cudzineckej polície. "Požiadal som policajného prezidenta, aby vec veľmi rýchlo vyriešili," uviedol Milan Chovanec. Príčinu vzbury nepozná, avšak naznačil, že by mohla súvisieť s rozhodnutím o vyhostení z Českej republiky jedného z agresorov. 

Osoby napokon vyviedli von a útočníkov spacifikovali. Pri zásahu sa nikto nezranil a ani nedošlo k žiadnym mimoriadnym udalostiam. Nepokoje už odsúdil aj minister vnútra Milan Chovanec. "Takéto správanie nebudeme v žiadnom prípade akceptovať," povedal. 

 Záchytné zariadenie pre cudzincov, ktoré sa nachádza v Plzenskom kraji, má kapacitu 200 miest. Podľa aktuálnych údajov ministerstva vnútra tam k dnešnej polnoci bolo umiestnených 56 cudzincov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy