Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rozsiahly požiar zničil obrovský kus lesa na Kysuciach
Zdielať na

Rozsiahly požiar zničil obrovský kus lesa na Kysuciach

NESLUŠA / Veľký požiar omladiny a rúbaniska v nedeľu podvečer zamestnal hasičov na Kysuciach. Dym valiaci sa z hory nad obcou Nesluša si všimli obyvatelia obce, privolali hasičov, no neprístupný terén dal chlapom poriadne zabrať. Do kopcov sa dostali len staré, no stále spoľahlivé, nákladiaky a štvorkolky. Vďaka rýchlemu zásahu, aj pomoci dobrovoľných hasičov, sa plamene nedostali až k vysokým stromom a do hustého lesa.

Nad obcou Nesluša začalo horieť krátko pred šiestou hodinou večer pri požiari zasahovalo takmer 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Horieť začalo rúbanisko a asi 5-ročná omladina. Plamene sa šírili veľmi rýchlo, navyše začal fúkať aj vietor.

Hasičom sa ale podarilo požiar lokalizovať približne po dvoch hodinách. "Prebieha likvidácia požiaru, lebo je to v koreňoch a pňoch, musíme to prelievať," opísal zásah Ján Harcek, veliteľ zásahu HaZZ Kysucké Nové Mesto. Do neprístupného terénu sa dostali hasiči len za pomoci starých nákladiakov a štvorkoliek. Požiar celkovo zničil približne 2 hektáre lesného porastu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy