Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kajínka pustili, prvý deň na slobode si užíval
Zdielať na

Kajínka pustili, prvý deň na slobode si užíval

PRAHA / Právoplatne odsúdený vrah Jiří Kajínek je od utorka na slobode. Ľudia sa s ním fotia, žiadajú autogramy a kamery ho neustále sledujú. Kam viedli jeho prvé kroky na slobode?

Manévre, ktoré zažila v utorok väznica v Jablonci nad Nisou sa dajú prirovnať k príchodu hvizdy z Hollywoodu. Davy ľudí a desiatky novinárov čakalo dlhé dni, kým Kajínka pustia na slobodu a povie prvé slová. "Ja sa nebojím. Sú tu normálni ľudia, pes šteká, je tu krásna príroda a nemám sa čoho báť. Áno, môže dojsť ťažké obdobie ale nebojím sa," povedal Kajínek.

Kajínek svoje prepustenie z basy doma s najbližšími neoslavoval. Večer si to namieril do centra Prahy. Tam sa konečne stretol so svojou priateľkou, s ktorou sa vydal na prechádzku po Karlovom moste. So svojou priateľkou, ktorá naňho čakala roky, si užil pravú romantiku. Plavili sa po Vltave na menšej loďke. Aj tam však Kajínek pútal pozornosť a odfotil sa s niekoľkými svojimi fanúšikmi. 

Po romantickej plavbe zaľúbená dvojica zamierila na Václavské námestie, kde si prepusteného väzňa taktiež odchytili zvedavci a ďalší fanúšikovia. Podľa Blesku Kajínek strávil prvú noc na slobode v Prahe. Či tam ale zostane bývať, nechcel prezradiť. "Naozaj nie je nutné, aby ľudia vedeli, kde bývam," uzavrel Kajínek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy