Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Rodičia chystali dcére (9) pohreb, lekári jej dali dva dni. A vtedy sa prebrala
Zdielať na

Rodičia chystali dcére (9) pohreb, lekári jej dali dva dni. A vtedy sa prebrala

PORTSMOUTH / Presne pred rokom začali manželia Patty a Joe Furco s prípravou pohrebu pre ich 10-ročnú dcéru Abby. Po tom, čo bola na jednotke intenzívnej starostlivosti pre zlyhanie obličiek, jej lekári dávali už len 48 hodín života. Všetci ostali v šoku, keď sa stal presný opak. Dievča sa prebralo a zo dňa na deň sa jej stav zrazu začal zlepšovať.

V máji 2016 sa zdalo byť pre rodinu Furcovcov všetko beznádejné. Po dlhých rokoch boja s akútnou leukémiou sa ich 9-ročná dcéra Abby ocitla na hranici života a smrti. Leukémiu jej diagnostikovali už ako 4-ročnej a už vtedy jej dávali lekári len 20 percentnú šancu na prežitie, píše portál People.com. "Neustále sme ju zahŕňali láskou, lebo sme vedeli, že kedykoľvek ju môžeme stratiť," povedala Abbyina matka, Patty. Po pár mesiacoch liečby, pričom jej transplantovali aj kostnú dreň, sa však zotavila a nastúpila opäť do školy. Presne po roku však rakovina udrela znovu, s ešte väčšou silou. 

"Stala sa kompletne nepohyblivou, každý pohyb ju bolel a ledva mohla rozprávať," spomína na krušné chvíle Patty. A ďalších pár mesiacov pribudla ďalšia diagnóza, keď na jej telo zaútočila transplantovaná dreň. Začali jej zlyhávať obličky a museli ju umiestniť na jednotku intenzívnej starostlivosti. Lekári povedali, že ak by ju z dialýzy odpojili, veľmi rýchlo by zomrela. "Lekári nám povedali, že je čas nechať ju odísť, počas dňa sa už takmer nepreberala. Naše ďalšie dcéry sme začali pripravovať na jej smrť," spomína na najťažšie chvíle Patty. Presunuli ju do hospicu a začali s prípravami na pohreb a lúčením. A vtedy sa zrazu prebrala a zo dňa na deň začala silnieť. 

"Nemohli sme tomu uveriť, v priebehu dní a týždňov začala chodiť a silnela. Je to absolútne zázrak," teší sa Patty. Lekári jej náhle zotavenie nevedeli vysvetliť. Pomaly jej totiž zlyhávali všetky orgány a jej stav bol skutočne vážny. "Povedali sme Patty a Joeovi, že nevieme už nič urobiť, jediný predpovedateľný výsledok bol, že Abby zomrie," vyjadril sa Jacob Wessler, Abbyin lekár.

"Mám toho ešte toľko čo urobiť," povedala Abby mame po svojom zázračnom prebratí. Aktuálne opäť chodí do školy a končí piatu triedu. Žije život normálneho dievčaťa a je v remisii. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy