Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výbuch nemocnice si vyžiadal najmenej 24 zranených
Zdielať na

Výbuch nemocnice si vyžiadal najmenej 24 zranených

Archívne zábery

BANGKOK / Výbuch nemocnice si vyžiadal najmenej 24 ľahko zranených ľudí. Podľa úradov mohol výbuch zapríčiniť únik plynu alebo explózia v klimatizačnom zariadení.

Miestna televízia TNN24 informovala o výbuchu v jednej z thajských nemocníc v Bangkoku. Výbuch si vyžiadal najmenej 24 ľahko ranených, ktorých zasiahli úlomky skla. 

Podľa televízie došlo k výbuchu na oddelení príjmu bývalých armádnych dôstojníkov. Miestna polícia uviedla, že prípad vyšetrujú bezpečnostné zložky vrátane odborníkov na výbušné látky. Spočiatku uvádzali ako možnú príčinu výbuchu únik plynu alebo mohlo ísť o explóziu v klimatizačnom zariadení. Pravou príčinou však bola nastražená výbušnina.

Podľa námestníka policajného komisára vyšetrovatelia na mieste výbuchu našli stopy po batériách a káble. Spresnil, že k výbuchu došlo vo vojenskej nemocnici, ktorá slúži aj civilom.

Výbuch nastal v deň, keď si Thajsko pripomína tretie výročie prevratu z 22. mája 2014. V krajine naďalej vládne vojenské vedenie, ktoré však prisľúbilo, že koncom roku 2018 sa budú konať parlamentné voľby.

Prevratu v Thajsku predchádzalo sedem mesiacov politickej krízy. V uliciach vtedy protestovali desaťtisíce protivládnych demonštrantov. Protesty boli prevažne pokojné. Napriek tomu došlo k násilným stretom, ktoré si vyžiadali najmenej 28 obetí a 800 zranených.

Nespokojenci najprv žiadali odstúpenie premiérky Jinglak Šinavatrovej, no vo svojich akciách pokračovali aj po tom, čo thajský ústavný súd uznal Šinavatrovú za vinnú zo zneužitia moci a nariadil jej odstúpiť z funkcie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy